BCAA

bcaa eller eaaBCAA eller EAA

Ofta får jag frågan vad jag tycker är bäst, BCAA eller EAA? Svaret på den frågan är att BCAA är en del av EAA.

Grenade aminosyror ( BCAA ) är namnet på tre av de nio essentiella aminosyrorna som är extra viktiga för att göra protein : leucin , isoleucin och valin. Förkortning BCAA som oftast används betyder Branched-Chain Amino Acid.

De kallas för ”grenade kedjan” eftersom deras struktur har en filial utanför huvudstammen av molekylen. Kombinationen av dessa tre essentiella aminosyror utgör cirka en tredjedel av skelettmuskulaturen hos människokroppen. Kroppen kan inte producera BCAA (vilket gäller alla EAA) på egen hand utan måste få dessa genom kosten eller ett kosttillskott. Kosttillskott av BCAA är mycket populärt framförallt hos personer som styrketränar, många vet inte riktigt vad BCAA gör för dina muskler men när du väl har provat och märkt resultat kommer du aldrig vilja vara utan.

Varning för brist

Okej nu behöver du inte tänkt BCAA eller EAA, för du vet att grenade aminosyror är en del av essentiella aminosyror. Måste du endast välja endast ett av kosttillskotten så köper du alltid essentiella aminosyror innan BCAA. För att få energi så kan kroppen bryta ner muskler för att få dessa BCAA. Genom att komplettera BCAA under och efter träningen (ibland även under) så kan du förhindra nedbrytning av muskelvävnad, vilket förekommer som en naturlig del av ämnesomsättningen.

 

1/3 BCAA

kop_knappNästan 1/3 av muskelvävnad består av BCAA som behövs för muskeltillväxt, underhåll av muskelvävnad samt att bevara musklernas glykogendepåer. BCAA kan slå på muskeltillväxten väg i muskelvävnad som i sin tur kan öka proteinsyntesen och förhindrar nedbrytning av muskelvävnad efter ansträngande träning (såsom styrketräning). Varje portion BCAA i kostillskottsform ger dig de tre friformade grenade aminosyrorna , L- Luecine , L-valin och L-isoleucin i rätt 02:01:01 förhållande och finns i antingen som pulver, kapslar eller flytande form.
Muskelvävnader består av två proteiner, aktin och myosin. De viktigaste komponenterna i de två proteinerna är leucin, isoleucin och valin , som kallas grenkedjig aminosyra ( BCAA ) för deras molekylära strukturer. BCAA står för cirka 35 % av de essentiella aminosyrorna som finns i myoproteins. Påfyllning av BCAA ger dig bästa möjlighet att reparera muskelvävnad, vilket bidrar till muskeluppbyggnad.

BCAA utgör 1/3 av muskelprotein

Under intensiv träning så förbrukas BCAA från muskelvävnaden i snabb takt, vilket leder till ökad nedbrytning av muskelmassa. BCAA Xtend är en ultimat formel med ett specifikt förhållande av grenade aminosyror utformade för att förbättra absorption och återhämtning av muskelvävnad. Aminosyror spelar en viktig roll i muskeltillväxt, återhämtning, viktkontroll och många andra viktiga kroppsfunktioner. BCAA metaboliseras direkt i muskeln och är särskilt användbart för idrottare (speciellt styrketräning) eftersom de kan förbättra kväveretentionen genom att bespara reparation och ombyggnaden från andra aminosyragrupper.

Du behöver alltså inte välja BCAA eller EAA, för det är samma sak bara det att BCAA är bara BCAA och EAA är alla nödvändiga aminosyror (där BCAA ingår)

 

Bästa BCAA produkt

xtend
Bästa BCAA, Xtend! Världens populäraste kostillskott innehållande BCAA. Har du inte testat Xtend än är det hög tid att göra det nu! Finns i många underbara smaker, min favorit är äpple.

Pris: Bara 499kr av hela 1125 gram av detta mirakel, bara att klippa till! Du får 90! portioner muskeluppbyggande BCAA.  

kop_knapp

0,44:-/gram